skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Nedeljska južna

Še ne dolgo nazaj je bilo meso na mizi le ob nedeljah, ko je mama skuhala govejo juho. Le v premožnejših družinah je bila za nedeljsko kosilo pečenka, večinoma pa je vsak družinski član dobil le košček mesa iz juhe, pri najrevnejših pa je bilo meso rezervirano za očeta, ki je edini hodil v službo. Južna je bila vedno ob 12. uri. V novejšem času je bila ob srebanju goveje župe obvezna glasbena spremljava – Avseniki ter čestitke in pozdravi na Radiu Triglav. Zato še danes narodnozabavni glasbi pravimo »goveja«.
Jedilnik
1. Goveja župa, meso iz župe, tenstan krompir, hrenov zos, zelena solata (z jajcem) oziroma sezonska solata

Dokument

Prenesi dokument

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.