skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Iz fabrške kantine

Po drugi svetovni vojni so se v železarni vse bolj množično zaposlovale tudi ženske in doma ni bilo nikogar, ki bi kuhal. Fabrka se je morala prilagoditi novemu načinu življenja in poskrbeti za organizirano prehrano delavcev. Sindikat se je boril za boljšo prehrano, pereč problem pa je bilo točenje piva v kantinah.
Jedilnik
1. Kranjska klobasa, okisan fržov, pecivo
2. Makaronflajš, sezonska solata, pecivo
3. Na žlico: segedin ali vampi ali golaž, kruh, pecivo
4. Želodček s kašo, govnač, pecivo
5. Goveji srčki v omaki, pire krompir, sezonska solata
6. Tenstana jetrca, polenta, sezonska solata
7. Safalada ali pasja radost, krompirjeva solata, pecivo

Dokument

Prenesi dokument

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.