skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Veduto, ki kaže pogled na trg Vojnik, je še vedno neidentificirani, le kot E. S. Hochenegg podpisani slikar naslikal v tehniki akvarela. Pri tem je zapis Hochenegg mogoče prevesti tudi kot Vojnik. Upodobitev je nastala leta 1879 in prikazuje vrsto zidanih, večinoma enonadstropnih hiš, ki so delno zakrite s krošnjami dreves. Na levi strani na nizkem pobočju stojita cerkvici sv. Florjana in Marije sedem žalosti. Na desni strani se strnjeno naselje vse bolj redči. V ozadju pa prizor omejuje hrib, nad katerim se razprostira rahlo ...

Preberi več

Veduto, ki kaže pogled na trg Vojnik, je še vedno neidentificirani, le kot E. S. Hochenegg podpisani slikar naslikal v tehniki akvarela. Pri tem je zapis Hochenegg mogoče prevesti tudi kot Vojnik. Upodobitev je nastala leta 1879 in prikazuje vrsto zidanih, večinoma enonadstropnih hiš, ki so delno zakrite s krošnjami dreves. Na levi strani na nizkem pobočju stojita cerkvici sv. Florjana in Marije sedem žalosti. Na desni strani se strnjeno naselje vse bolj redči. V ozadju pa prizor omejuje hrib, nad katerim se razprostira rahlo oblačno nebo.

Podatki:

  • E. S. Hochenegg (?), Vojnik, 1879, akvarel, spodaj desno podpis: E. S. Hochenegg 79, PMC, G/VI-63 (Pokrajinski muzej Celje).

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Status avtorskih pravic

dela v javni domeni

Avtorske pravice

Avtorske pravice so potekle.

Avtorji

E. S. Hochenegg

Čas

ok. 1879

Ključne besede

VEDUTE

Odnos

Je del slikovnega gradiva Pokrajinskega muzeja Celje

Digitalne zbirke, ki vsebujejo ta multimedijski element

Opis vedut
Vedute, zvesti posnetki naših krajev v 19. stoletju

Datum digitalizacije

29.01.2019 14:29

Datum objave

29.01.2019 17:07

Zadnja sprememba

17.01.2020 12:12

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam