skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Spomenik NOB v Središču ob Dravi

V centru kraja je spomenik, posvečen vsem padlim borcem, talcem in umrlim v taboriščih. Na betonskem stopničastem podstavku so iz granitnih kock sestavljeni trije stebri. V vsakega od stebrov je vzidana spominska plošča, na njih je vklesanih 51 imen. Na vrhu spomenika je zvezda, ob njem pa stebrički iz tonalita, namenjeni za prižiganje sveč.Spomenik je zasnoval domačin Dušan Moškon, takrat še študent arhitekture. Po spominu domačinov naj bi bil spomenik izdelan iz granitnih kock za trakovanje cest skozi Središče ob ...

Preberi več

V centru kraja je spomenik, posvečen vsem padlim borcem, talcem in umrlim v taboriščih. Na betonskem stopničastem podstavku so iz granitnih kock sestavljeni trije stebri. V vsakega od stebrov je vzidana spominska plošča, na njih je vklesanih 51 imen. Na vrhu spomenika je zvezda, ob njem pa stebrički iz tonalita, namenjeni za prižiganje sveč.
Spomenik je zasnoval domačin Dušan Moškon, takrat še študent arhitekture. Po spominu domačinov naj bi bil spomenik izdelan iz granitnih kock za trakovanje cest skozi Središče ob Dravi.

Odkrili so 29. novembra 1946. Z občinskim odlokom je od leta 2017 razglašen za kulturni spomenik lokalnega pomena na območju občine Središče ob Dravi.

 

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Status avtorskih pravic

licenca CC BY-NC

Avtorske pravice

Združenje borcev za vrednote NOB Ormož

Čas

1946

Čas nastanka fotografije

90.leta 20. stol.

Ključne besede

Javni spomeniki, NOB

Odnos

Je del zbirke fotografij Združenja borcev za vrednote NOB Ormož

Digitalne zbirke, ki vsebujejo ta multimedijski element

Središče ob Dravi

Datum digitalizacije

28.12.2018 07:44

Datum objave

28.12.2018 14:28

Zadnja sprememba

28.12.2018 11:49

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam