skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Naše delo (1948-1950)

Prva številka glasila Naše delo je izšla 17. julija 1948. Pri organizaciji priprave in natisa ptujskega lokalnega časopisa so se snovalci soočali s številnimi težavami, saj ni bilo ljudi, ki bi imeli izkušnje z novinarskim in uredniškim delom, prav tako na Ptuju ni bilo tehničnih pogojev za tisk, saj v mestu več ni bilo tiskarne. Prispevke za Naše delo so poleg urednika pripravljali dopisniki in politični aktivisti. Odločilno besedo pri izboru »primernih« vsebin za objavo je imela Komunistična partija, ...

Preberi več

Prva številka glasila Naše delo je izšla 17. julija 1948. Pri organizaciji priprave in natisa ptujskega lokalnega časopisa so se snovalci soočali s številnimi težavami, saj ni bilo ljudi, ki bi imeli izkušnje z novinarskim in uredniškim delom, prav tako na Ptuju ni bilo tehničnih pogojev za tisk, saj v mestu več ni bilo tiskarne.
Prispevke za Naše delo so poleg urednika pripravljali dopisniki in politični aktivisti. Odločilno besedo pri izboru »primernih« vsebin za objavo je imela Komunistična partija, ki je kulturo in prosveto nadzirala s pomočjo komisij za agitacijo in propagando, krajše imenovanih agitprop. Vsebina Našega dela je bila pred objavo podvržena strogi cenzuri - gradivo vsake številke je najprej obravnavala komisija za agitacijo in propagando pri okrajnem komiteju KP in izločila vse politično neprimerne vsebine.

Časopisje vsa leta izhajanja, razen redkih izjem, obsegal štiri strani. Tretja številka prvega letnika je bila deležna manjše oblikovne prenove in povečanja obsega: izrisana je bila nova glava časopisa, obseg vsebine pa se je povečal na račun enkrat večjega formata.

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Status avtorskih pravic

licenca CC BY-NC

Avtorske pravice

Radio-tednik Ptuj

Vir

Naše delo, 17.7.1948

Čas

17. julij 1948

Čas nastanka fotografije

1948

Ključne besede

ČASOPISI, DOMOZNANSKE ZBIRKE, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj, Ptuj

Jeziki

Slovenski

Odnos

Je del zbirke Domoznanskega oddelka KIP Ptuj

Digitalne zbirke, ki vsebujejo ta multimedijski element

Od Našega dela do Štajerskega tednika (1948- )

Datum digitalizacije

01.10.2013 09:56

Datum objave

01.10.2013 11:56

Zadnja sprememba

21.08.2018 16:11

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam