skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Z razvojem v industrijsko mesto so na Mirni nastala nova „predmestja“

Pravi skok v številu prebivalcev in fondu stanovanj na Mirni se je zgodil po drugi svetovni vojni, ko se je vzpostavil večji kompleks industrije. Vzdolž regulirane reke se je proti vzhodu najbolj razrasla Dana, družbo pa ji delajo na drugi strani reke Kolinska in Tomplast in onstran vzporedno tekoče železniške proge Presad in novonastajajoča podjetniško industrijska cona. Barlog se na delu Roj stika s severnim stanovanjskim predelom kraja. Industrijski niz zaključuje ob reki zgrajena čistilna naprava. Posamezne bivalne cone novejše pozid ...

Preberi več

Pravi skok v številu prebivalcev in fondu stanovanj na Mirni se je zgodil po drugi svetovni vojni, ko se je vzpostavil večji kompleks industrije. Vzdolž regulirane reke se je proti vzhodu najbolj razrasla Dana, družbo pa ji delajo na drugi strani reke Kolinska in Tomplast in onstran vzporedno tekoče železniške proge Presad in novonastajajoča podjetniško industrijska cona. Barlog se na delu Roj stika s severnim stanovanjskim predelom kraja. Industrijski niz zaključuje ob reki zgrajena čistilna naprava. Posamezne bivalne cone novejše pozidave so ločene od industrijskega predela (izjema sta Barlog in Dana). Predmestja se začno s kompozicijo stanovanjskih blokov, pozidava novejših tipov pa se nato razširi na gornji strani pod Rojami. (Renato Repše, 1990-1992)

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Status avtorskih pravic

licenca CC BY-NC

Avtorske pravice

Marko Kapus

Avtorji

Kapus, Marko

Čas

Po 2. svetovni vojni

Čas nastanka fotografije

1998

Ključne besede

Mirna, 20. stoletje, INDUSTRIJA, STANOVANJSKA NASELJA

Jeziki

Slovenski

Digitalne zbirke, ki vsebujejo ta multimedijski element

Trško naselje Mirne

Datum digitalizacije

04.10.2018 04:32

Datum objave

08.10.2018 09:16

Zadnja sprememba

05.10.2018 05:27

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam