skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Joško Majhen, podelitev diplome, 1953

Dr. Joško Majhen je medicino študiral na Univerzi v Zagrebu. Želja postati zdravnik ga je spremljala že od zgodnjega otroštva, saj je imel dobrega vzornika v svojem dedu dr. Jožefu Rakežu, ki je bil v Šmarju okrožni zdravnik. Leta 1953 je doktoriral in se zaposlil najprej za nekaj časa v Slovenj Gradcu, kmalu za tem pa v Šmarju pri Jelšah, kjer je bil leta 1960 imenovan za upravnika zdravstvenega doma. Leta 1971 je zasedel mesto vodje splošne medicine v ZD Celje in bil leta 1973 imenovan za direktorja v takratnem regi ...

Preberi več

Dr. Joško Majhen je medicino študiral na Univerzi v Zagrebu. Želja postati zdravnik ga je spremljala že od zgodnjega otroštva, saj je imel dobrega vzornika v svojem dedu dr. Jožefu Rakežu, ki je bil v Šmarju okrožni zdravnik. Leta 1953 je doktoriral in se zaposlil najprej za nekaj časa v Slovenj Gradcu, kmalu za tem pa v Šmarju pri Jelšah, kjer je bil leta 1960 imenovan za upravnika zdravstvenega doma.

Leta 1971 je zasedel mesto vodje splošne medicine v ZD Celje in bil leta 1973 imenovan za direktorja v takratnem regionalnem zdravstvenem domu. Strokovno se je izpopolnjeval v Centralnem higienskem zavodu Ljubljana za delo v dispanzerju za ženske, otroke in šolsko mladino ter prevzel cepljenje otrok. Od leta 1978 in vse do prerane smrti leta 1988 je delal kot direktor ZD Šmarje pri Jelšah. Večino časa se je posvečal delu zdravnika splošne medicine, poleg tega je skrbel je za organizacijo zdravstva v celotni takratni občini Šmarje pri Jelšah, ki je v šestdesetih letih preteklega stoletja dobila moderne zdravstvene domove v Šmarju pri Jelšah, Rogaški Slatini in Rogatcu ter nove zdravstvene postaje v Podčetrtku, Kozjem in Bistrici ob Sotli. Skrbel je za dobre delovne pogoje zdravnikov in ostalega zdravstvenega osebja, predvsem pa za pogoje zdravljenja bolnikov.

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Dodatni nazivi

Šmarje pri Jelšah

Status avtorskih pravic

licenca CC BY-NC

Avtorske pravice

Knjižnica Šmarje pri Jelšah

Čas

1953

Čas nastanka fotografije

20. stol.

Ključne besede

DOMOZNANSKE ZBIRKE, RAZSTAVE

Odnos

je del domoznanske zbirke Knjižnice Šmarje pri Jelšah

Digitalne zbirke, ki vsebujejo ta multimedijski element

Joško Majhen, dr. med. – zdravnik v Šmarju pri Jelšah od 1953 do 1988

Datum digitalizacije

05.12.2019 12:46

Datum objave

07.12.2019 07:56

Zadnja sprememba

05.12.2019 13:10

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam