skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Domača hiša Jožeta Dularja v Vavti vasi

Na fotografiji je domača hiša Jožeta Dularja v Vavti vasi. Njegova rojstna hiša je stala na drugem koncu vasi, kjer je sedaj Dularjeva kmetija, in je med vojno pogorela, njegovi domači pa so kupili hišo na fotografiji. Na prostoru, kjer je bila Dularjeva rojstna hiša, si je domovanje ustvaril njegov stric, ki je bil tudi lastnik žage. Družina Jožeta Dularja je imela v lasti znameniti Vavtovški mlin. Na s kamnom obokanem vhodu v hišo je vklesana inicialka »J D« s hišno številko 4. Lesena vrata so delo ...

Preberi več

Na fotografiji je domača hiša Jožeta Dularja v Vavti vasi. Njegova rojstna hiša je stala na drugem koncu vasi, kjer je sedaj Dularjeva kmetija, in je med vojno pogorela, njegovi domači pa so kupili hišo na fotografiji. Na prostoru, kjer je bila Dularjeva rojstna hiša, si je domovanje ustvaril njegov stric, ki je bil tudi lastnik žage. Družina Jožeta Dularja je imela v lasti znameniti Vavtovški mlin. Na s kamnom obokanem vhodu v hišo je vklesana inicialka »J D« s hišno številko 4. Lesena vrata so delo mizarja, ki je sledil novim trendom tistega časa – na obeh vratnih krilih je upodobljeno glasbilo lira. Jožetova sestra je hišo kasneje prodala. Trenutno ni naseljena in se že dlje časa prodaja.

Slika

Informacije

Status avtorskih pravic

licenca CC BY-NC

Avtorske pravice

/

Ključne besede

Dular, Jože, družina Dular

Jeziki

Slovenski

Digitalne zbirke, ki vsebujejo ta multimedijski element

Jože Dular (1915–2000)

Datum digitalizacije

12.06.2020 11:12

Datum objave

07.09.2020 08:27

Zadnja sprememba

04.09.2020 11:28

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam