skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Europa Donna priporoča redno mesečno samopregledovanje dojk

Europa Donna se v letošnji kampanji osredotoča na pomen prijateljstva. Ni nam vseeno za naše prijateljice, ne želimo, da zbolijo. To prijateljstvo lahko prenesemo tudi na svoje telo: kot imamo rade svoje prijateljice, imamo rade tudi svoje dojke. Letošnja kampanja prinaša pomembno sporočilo in nagovarja ženske, da redno opravljajo samopregled dojk in samopregled priporočijo tudi svojim prijateljicam.

Samopregledovanje je izjemnega pomena, saj so številne raziskave pokazale povezavo med zdravim načinom življenja in manjšim tveganjem za razvoj raka dojk. Po podatkih svetovne zdravstvene organizacije lahko z zdravim načinom življenja preprečimo 30 do 50 odstotkov primerov raka.  Z redno telesno aktivnostjo, zdravo in uravnoteženo prehrano, vzdrževanjem ustrezne telesne mase lahko vsak sam veliko prispeva k svojemu zdravju.

Rak dojk je dobro ozdravljiv, če je odkrit dovolj zgodaj. Zato je samopregledovanje  tako zelo pomembno preživetje žensk z diagnozo rak dojk, saj se povečuje predvsem zaradi zgodnjega odkrivanja in kakovostnega zdravljenja, ki postaja vedno bolj prilagojeno posamezni ženski in njenemu raku.

Slika

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.