skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Zanimiva okolica

Dob leži ob sotočju Rače, Radomlje, Rovščice in Potoka pod hribom Močilnik. Tu sta tudi letno gledališče Dob in park Močilnik, kjer stoji učni čebelnjak, nekaj fitnes naprav in prijeten prostor za sprostitev. Tod mimo vodi tudi Domžalska čebelarska učna pot. 

V oklici Doba najdemo številne znamenitosti. Na Gorjuši ob Jamarskem domu v bližini gradu Krumperk si lahko ogledate Železno jamo, Babjo jamo in Jamarski muzej. Ob gradu Krumperk je urejen konjeniški center. Od graščin v okolici še vedno stojita dvorec Češenik in grad Črnelo drug od drugega oddaljena le dobrega pol kilometra, vendar sta oba v slabem stanju.

Priljubljena izletniška točka je  Sv. Trojica, najvišje ležeče naselje v občini Domžale. S svojim prelepim razgledom na Kamniške Alpe, Ljubljansko kotlino in Mengeško polje je  z nadmorsko višino 560 m  tudi primeren izziv za številne ljubitelje aktivnega kolesarjenja.

Pod župnijo Dob spadajo tudi čudovite cerkve: cerkev sv. Kancijana v Škocjanu, cerkev sv. Trojice in cerkev sv. Lenarta v Krtini.

 

Fotogalleria

Opzioni di filtraggio

Ricerca

Tipo di contenuto

Categorie
Categorie
Categorie
Categorie
Categorie

Scelta della regione


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.