skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Uporabljeni viri in literatura

Za digitalno zbirko je avtor uporabil bogato gradivo, ki ga hranita Mestna knjižnica Ljubljana, enota Slovanska knjižnica, in Digitalna knjižnica Slovenije ter določene fotografije iz spletne baze Search Creative Commons. 

Ilustrirani Slovenec, tedenska priloga Slovenca (1925-1932), in razni seznami starih ljubljanskih obrtnikov nudijo neprecenljiv vpogled v zgodovino gospodarstva v Ljubljani in širše. Osnovni vir je bila Slovenska biografija, ki je dostopna na spletu, saj ponuja izhodišča za nadaljnje raziskovanje. Pomembna je monografija Rudolfa Andrejke o znamenitih slovenskih obrtnikih iz leta 1940. Za seznanitev z bančništvom je pomemben članek Žarka Lazarevića v Bančnem vestniku, ki je dostopen tudi na spletu. 

Pri raziskovanju Vodnikovih dosežkov na kamnoseškem področju so bili v pomoč Spominski zbornik Slovenije (1939), monografije Milene Piškur in soavtorjev o Ljubljanskih Žalah in Navju ter monografije o javnih spomenikih v Sloveniji, zlasti kipov, priznanih strokovnjakov Špelce Čopič, Damjana Prelovška in drugih. 

Per saperne di più

Fotogalleria

Opzioni di filtraggio

Ricerca

Tipo di contenuto

Categorie
Categorie
Categorie
Categorie
Categorie

Scelta della regione


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.