skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Kettejevci so zapeli na vrhu Snežnika, 1977

Planinsko društvo Ilirska Bistrica je v letu 1977 slavilo društveno 70. obletnico življenja in dela.

Tega leta smo se lotili obsežnega dela nadzidave planinskega zavetišča na Snežniku. Tedaj je društvu predsedoval Milan Primc. Gradbeni odbor je vodil Danilo Pugelj. Načrte je pripravil gradbeni tehnik Branko Mežnar. Čeprav delo še ni bilo dokončano, smo pa želeli svečano zaključiti to tako naporno etapo obnavljanja koče. Slovesnost na Snežniku je bila ob prisotnosti nekaj sto domačih planincev in gostov, v nedeljo, 24. oktobra 1977.

Pri kulturnem programu nam je priskočil na pomoč Moški pevski zbor Dragotin Kette, ki nam je za vse planinske prireditve vedno stal ob strani in poskrbel tudi tokrat za pevsko obogatitev svečanosti na Snežniku.

Moškemu pevskemu zboru je dirigiral Dimitrij Grlj (čepi skrajno desno). Izza njega je Marica Zver Šlenc, ki je poskrbela za kulturni program.

Na sliki: Pevski zbor je zapel tudi na samem vrhu 1796m Snežnika. Naj naštejemo le pevce na sliki, ki jih ni več med nami in da se jim tako še zadnjič zahvalimo za sodelovanje: Pirih Janko in sin Marjan, Jože Žnidaršič, brata Vojko in Mirko Žnidaršič, brata Pepe in Frane Štembergar, Miro Kaluža in Zorko Šajn, ki čepi skrajno levo.

220/vč, foto V.Čeligoj

Slika

Opzioni di filtraggio

Ricerca

Tipo di contenuto

Categorie
Categorie
Categorie
Categorie
Categorie

Scelta della regione


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.