skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Z leve:  moj oče Ivan Žmaher, njegova brata Stanko in Tone ter sestra Marija (Micika) Žmahar (por. Korošec).

Pokojni oče se je rodil 1926 kot prvorojenec mami Pepci in očetu Rudolfu v Sv. Vidu, v sedanjem Šentvidu pri Grobelnem. Sledili so mu:  brat Stanko, sestra Micika in še najmlajši Tone.

Starša in slednji trije otroci so se pisali Žmahar (po domače pri Rajšek). Takrat je rojstne evidence vodil domači župnik, ki je rojstni list priimek pri mojem očetu napačno zapisal Žmaher, pravilno je namreč Žmahar. Napaka v rojstnem listu ni bila nikoli popravljena.

Moj oče se je izučil za železničarja – strojevodja in do upokojitve vozil parno lokomotivo. Kot otroka sva se z bratom Marjanom večkrat vozila,”švercala”, na lokomotivi. Kurilo se jo je s premogom, zato sva bila zaradi saj  črna po obrazu in si bila drug drugemu zelo smešna.

Tudi očetov brat Stanko je bil strojevodja in je živel v Rogatcu vse do smrti pred več kot trideset leti.  Mojega  očeta ni več med nami dvanajst let. Teta Micika in stric Tone živita na Ponikvi pri Šentjurju. Videvamo in družimo ob večjih praznikih in rojstnih dnevih in naj bo še dolgo tako.

Slika

Opzioni di filtraggio

Ricerca

Tipo di contenuto

Categorie
Categorie
Categorie
Categorie
Categorie

Scelta della regione


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.