skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Ilustracija kot podoba preteklosti

Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož in Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov (ZDSLU) vabita na odprtje razstave Ilustracija kot podoba preteklosti, ki bo v četrtek, 22. februarja 2018, ob 18. uri v Miheličevi galeriji na Ptuju.

Ilustracija ima v slovenskem prostoru dolgo in bogato tradicijo, po likovni in izpovedni dovršenosti  pa jo moramo danes velikokrat upoštevati in vrednotiti kot samostojne umetniške stvaritve slikarjev in slikark, ki jim ilustriranje predstavlja ustvarjalni izziv, kako besedilo interpretirati v naslikani podobi. Ob tem nas vedno znova preseneti in navduši njihova vrhunska likovna izraznost, lucidna avtorska izpovednost in sublimno občutenje besedila. Tako smo letos prvo razstavo, ki smo jo v jubilejnem muzejskem letu pripravili v Miheličevi galeriji, posvetili slovenski ilustraciji in v sodelovanju s Sekcijo ilustratorjev Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov iz Ljubljane pripravili pregledno predstavitev slovenskih umetnikov in umetnic ter njihovih ilustracij, ki so posvečene zgodovinskim podobam preteklosti, a kot navdih in izziv v sodobnem času.
(Stanka Gačnik)

Razstavo in umetnike ilustratorje bodo predstavili Aleš Sedmak, predsednik ZDSLU, ddr. Damir Globočnik iz Gorenjskega muzeja Kranj in Stanka Gačnik iz Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož. 

Razstava bo na ogled do 1. aprila 2018. Vabljeni!

 

 

Photo gallery

Filtering options

Search

Content type

Categories
Categories
Categories
Categories
Categories

Region selection


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.