skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Mesto se je razvijalo postopno

Od Guštanja do Raven na Koroškem

S prihodom grofa Thurna v letu 1774, postopno preusmeritvijo v jeklarsko industrijo, posodobitvijo proizvodnje in obratov ter izdelavo kakovostnih jekel je guštanjska fabrika močno napredovala. Z rastjo matere fabrike je iz Guštanja nastalo sodobno jeklarsko mesto.
Mesto Ravne na Koroškem.
 
Med Suho in Mežo se vijejo in zavzemajo osrednji del mesta naše ulice: Trg svobode, Malgajeva ulica, Stara ulica, Gledališka pot, Ob Meži, Ob Suhi, Partizanska cesta, Gozdarska pot in Prežihova ulica. Nad mestom se dvigata cerkev sv. Egidija in grad Javornik, ki bo z izgradnjo Centra starejši KO-RA, doma za starejše z dnevnim centrom, končno kmalu zasijal v prenovljeni podobi.
 
Najstarejša ulica, današnja Stara ulica, se je pred vojno imenovala Cerkvena ulica. Po podobi Zlate uličke v Pragi so konec šestdesetih let prejšnjega stoletja makadamsko ulico, ki vodi do cerkve sv. Egidija, potlakovali z mačjimi glavami in asfaltom. V prvih letih 21. stoletja je dobila današnjo podobo, leta 2019 pa je bila na novo lepo urejena tudi pešpot, ki vodi do cerkve s tržnice oziroma parkirišča pred Tušem.
Read more

Photo gallery

Filtering options

Search

Content type

Categories
Categories
Categories
Categories
Categories

Region selection


2008 - 2023 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.