skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Marjan Jenko (1913 - 2006)

Marjan Jenko je bil leta 1955 izvoljen za župana občine Šiška, 15. januarja 1960 pa so ga izvolili za predsednika ljubljanskega mestnega sveta. Po letu dni je odšel v sindikate in parlament. Pred upokojitvijo je delal kot ustavni sodnik.

V Ljubljani je do leta 1960 nastalo obsežno poslovno središče, ob Titovi cesti so pridobili parcele za velike poslovne in upravne zgradbe.

Na vogalu Titove ceste (Dunajske) in Triglavske ulice so konec novembra 1960 začeli graditi dom stanovanjske skupnosti Stadion z vsemi potrebnimi servisnimi storitvami: obratom za družbeno prehrano, družbenimi prostori, kegljiščem, servisnimi delavnicami, streliščem ter dvorano, v kateri bodo vrteli tudi filme. 

V Tugomerjevi ulici v Šiški so odprli novi potrošniški center trgovskega podjetja Grmada. Blizu so že gradili središče tamkajšnje stanovanjske skupnosti z moderno pralnico. 

Na Ljubljanski tržnici so marca leta 1961 odprli pokrito tržnico. 

Leta 1961 so se začela dela na cestnih podvozih glavnih severnih vpadnic pod železniškimi progami. Izvajali so prenovitvena dela na Celovški in Karlovški cesti. Občinski ljudski odbor Ljubljane je odločil, da bodo začeli graditi moderen hotel Lev, ki je bil dokončno zgrajen leta 1964.

Občinski ljudski odbor Ljubljana je sprejel načrt za nov Trg revolucije. V namen izgradnje so ustanovili Investicijski zavod za izgraditev Trga revolucije.
Sprejeli so zazidalne načrte za predel Prul in drugih mestnih okolišev.

Read more

Photo gallery

Filtering options

Search

Content type

Categories
Categories
Categories
Categories
Categories

Region selection


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.