Nekoč na gradu Kodeljevo
Moja babica Marija Perko (rojena Kovač) je bila najprej kuharica pri materi barona Codellija na Dolenjskem, nato pa kuharica/gospodinja za služinčad na gradu Kodeljevo. ...
Moja babica Marija Perko (rojena Kovač) je bila najprej kuharica pri materi barona Codellija na Dolenjskem, nato pa kuharica/gospodinja za služinčad na gradu Kodeljevo. ...
Očarljivi črni lakirani predmeti z značilno dekoracijo so v 16. stoletju najprej postali predmet poželenja evropske aristokracije, sčasoma pa so postali dostopni ...
Natečaj za najboljšo domoznansko zgodbo
Stare fotografije ljudi in stavb kraja Ivančna Gorica iz knjige Fotografska zapuščina Rafaela Simčiča, avtor Andrej Perko.
Ignacij Knoblehar se je rodil 6. julija 1819 v Škocjanu na Dolenjskem. Kot prvorojenca so ga poslali v šolo, ki jo je obiskoval v Kostanjevici na Krki, Celju in ...
Slovenija ima bogato prehransko in kulinarično dediščino, ki se v vsej svoji pestrosti izraža s krajevnimi posebnostmi. Raznolikost jedi našega območja, umeščenega ...
Likanje oziroma glajenje tkanin so poznale že zelo zgodnje civilizacije. Znano je, da so ljudje pred davnimi časi svoja oblačila ravnali z različnimi predmeti iz ...
The Workers’ Lunch is the brainchild of two pre-existing culinary projects, RAGOR’s ‘KUHAM DOMAče’ (HOMEly COOKING) and GMJ’s ‘Naša kuhna’ (Our cuisine). Once ...
V digitalni zbirki Pranje perila nekoč opisujemo pranje perila, kot so ga opravljale naše babice in prababice v času od druge polovice 19. stoletja do približno ...
V Knjižnici Ivana Tavčarja Škofja Loka smo za namen domoznanskega septembra in Dnevov evropske kulturne dediščine zbirali gradivo povezano z loškimi gostilnami, ...