skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Stik dveh planinskih praporov, Dolina Krme 1983

V  nedeljo, 18. septembra 1983, je bil v dolini Krme Dan  slovenskih planincev. Kot je navada, so na srečanje prišli številni ljubitelji slovenskih planin iz vse Slovenije in zamejstva. Bila je prilika, da se spet srečajo planinski prijatelji in poklepetajo o tem in onem in da se dogovorijo in načrtujejo kakšno novo aktivnost. Obilno udeležbo na srečanju sta zagotovili tudi Ilirskobistriško planinsko društvo in PD Sežana, ki sta pripeljali s seboj dosti planinskega podmladka. Pohvalno je bilo, da sta obe društvi prinesli na srečanje vsaka svoj društveni prapor. Z obeh praporov se je dalo zaključiti, da gre za dvoje sosednjih in prijateljskih društev. Na novem sežanskem praporu smo občudovali upodobitev 1027 m visoke Vremščice, njihove simbolne gore, s sliko vršnega kamna na Vremščici in preko tega kamna je izvezena podoba našega Velikega Snežnika. Lepo veziljsko delo.

Oba praporščaka sta poskrbela še za staro planinsko navado in s stikom obeh praporov potrdila prijateljstvo obeh društev. Prisotni so s ploskanjem pozdravili ta dogodek.

Na sliki: Izlet planincev društev: PD Sežana in Ilirska Bistrica z obema praporoma in praporščakoma za Sežano Franc Fabčič in za Ilirsko Bistrico  Silvo Susič (na desni).

267/vč

Photo

Filtering options

Search

Content type

Categories
Categories
Categories
Categories
Categories

Region selection


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.