skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Otvoritev gostilne Šajn v Knežaku l. 1958

Knežani pred gostilno Šajn, Bubcovo po domače, ob otvoritvi leta 1958.

Anton Šajn st. – Bubcov iz Knežaka in njegova žena Angela, ki je bila doma iz Bradlove hiše iz Knežaka sta leta 1958 odprla gostilno in ob tej priliki so se pred objektiv fotoaparata, ki je bil verjetno v roki takratnega kaplana g. Jožeta Kovačiča[Z1] , postavili cerkveni pevci in tudi drugi obiskovalci tega dogodka.

Od leve proti desni stojijo: Jože Smrdelj – Matucov, Jože Keš – Mehacov, Frane Keš – Škrbcov,  Tone Slavec – Sivcov, Tone Slavec – Kovačov, Jože Tomšič – Blažinov, dolgoletni organist in vodja cerkvenega zbora, pozneje pa tudi pevovodja MePZ Kalc. Zraven njega pa njegova prva tenorista Frane Tomšič – Štefinov in Tone Kirn – Elov z Bača. Potem pa dva Neknežana, in sicer Keber[Z2]  iz Šembij, mož tedanje učiteljice Cilke in pa Joželj iz Koritnic, svak novopečene gostilničarke Angele. Spredaj v prvi vrsti sedi legendarni Janez Melavcov, ki je bil od rojstva invalid, drugače tudi moj sorodnik po stari mami, ni pa minila nobena veselica brez njega. Poleg njega čepi moj oče Jože Škrlj – Učarjov, ki je 1. maja prevzel službo mežnarja v farni cerkvi, bil pa je tudi cerkveni pevec.

Tisto leto 31. avgusta se je poročil z mojo mamo Jožo Strle – Komesarjovo z Bača, poročil ju je moj stric g. Štefan Strle, zanimivo pa je bilo to, da je istočasno poročil tudi mamino in seveda svojo sestro Mimo Strle s Francem Faturjem z Bača.

Fotografijo hrani Rude Šajn iz Knežaka 1b.

                                                                                                        Tone Škrlj


 [Z1]Po moje bi bilo dobro dodati še ime.

 [Z2]Ime?

Photo

Filtering options

Search

Content type

Categories
Categories
Categories
Categories
Categories

Region selection


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.