skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

»Srečno novo leto 1964 vama želi(ta) Cvetka in Lilijana«

Z mojo najboljšo prijateljico in sošolko Liljano Praprotnik sva bili pred 55. leti v drugem razredu II. osnovne šole v Celju (na lokaciji današnje Gimnazija Celje – Center), ko sva skupaj narisali in napisali novoletno voščilnico za leto 1964.

To so prelepi spomini na najine brezskrbne šolske dni pred petdesetimi leti. Lilijana, ki je bila zelo pridna in dobrosrčna deklica, je že takrat pokazala nadarjenost za risanje in pisanje. Po končani osnovni šoli so se najine poti sicer malo razšle, a vendar se vedno  veseliva srečanj in obujanja spominov na čas najinega prijateljstva v otroštvu.

In kdo je Liljana Praprotnik  danes?

Svetovno znana umetnica – otroška ilustratorka Lila Prap. Njene otroške knjigice se znane  in brane po celem svetu. Otroci obožujejo njene živalske like in se ob branju slikanic tudi veliko naučijo.  Po motivih njenih živalskih likov so na Japonskem so ustvarili risanke.

Želim, da ji nikoli ne zmanjka  novih idej pri njenem  delu za  otroke, kjer se tudi  dedki in babice kaj naučimo. Moja draga Liljana želim ti Srečno novo leto 2019.

Photo

Filtering options

Search

Content type

Categories
Categories
Categories
Categories
Categories

Region selection


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.