skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Zaključek, zahvala in viri

Počitnice so čas počitka, svobode, brezdelja, radosti.

Kako jih preživeti je odvisno od veliko dejavnikov, pa tudi od obdobja v katerem živimo, tako v gospodarskem, kot političnem smislu.

V raziskovalni nalogi smo spoznavali značilnosti sindikalnega turizma, kot so ga poznali v šestdesetih, sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Sindikalni turizem je povezan z večjo dostopnostjo in nižjimi cenami letovanj, zato smo dali naši raziskavi dali naslov »Morje je lahko tudi manj slano«. S pomočjo dveh tovarniških glasil, Usnjarja in Brestovega obzornika ter nekdanjih zaposlenih smo ugotovili naraščanje zanimanja zaposlenih in vzporedno nabavo kapacitet za zaposlene na morju, hribih in zdraviliščih. Sindikati v podjetjih so si želeli, da bi bili delavci zdravi in zadovoljni, zato so pobudam delavcev tudi prisluhnili.

V osemdesetih letih so bili nekateri kraji ob Jadranski obali skoraj slovenski, saj skoraj ni bilo podjetja, ki ne bi imelo kapacitet ob morju. Na ta način so morje in letovanje približali ljudem, tudi tistim, ki so imeli tanjšo denarnico.

Delavcem je bilo letovanje ponujeno, za vse je bilo poskrbljeno, nič jim ni bilo treba skrbeti. Mnogim jo to dalo spodbuda so sploh šli na letovanje. Zaposleni so se srečevali izven delovnih prostorov, se spoznavali v drugačnem okolju in pletla se je drugačna socialna mreža.

Po osamosvojitvi Slovenije je sindikalni turizem zamrl, na srečo se je življenjski standard prebivalstva z gospodarskim razvojem zviševal, tako da si večina ljudi danes lahko privošči letovanje. Tistim, ki pa tega ne zmorejo, priskočijo na pomoč humanitarne organizacije, kot na primer Rdeči križ in ZPMS.

Preberi več

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.