Tržiški veseli večeri

V drugem delu večera je besedo prevzel Boris Kuburič, vodja območne izpostave JSKD in predstavnik ZKO Tržič. Nadaljeval je v pozitivnem pogledu na Tržič in Tržičane. Prebral je zapis neznanega avtorja, ki govori o tem, da smo sicer Tržičani pridni in marljivi, smo pa tudi za »hece« in tako jemljemo tudi življenje samo. Tržič je (bil) znan tudi po svojem humorju, tega je celo »izvažal«. Govorili smo namreč o Veselih večerih, prireditvah, ki so se tu začele dogajati kmalu po drugi svetovni vojni. V njih so se prepletali skeči, humoreske, kratke enodejanke, glasbeni in plesni vložki itd. Namenjene so bile sproščanju, pripravljali pa so jih Tržičani sami. Z njimi so veliko gostovali po vsej Sloveniji.