Soseska ob Ljubljanski ulici

Tretje stanovanjsko območje, ki ga je načrtovala skupina arhitektov s Humkom na čelu, se nahaja med Ljubljansko, Fochovo in Aljaževo ulico ter Ulico pariške komune. Zgrajeno je bilo med letoma 1953 in 1962. To sosesko lahko urbanistično delimo na dva dela. Zahodni del, med vzporednima ulicama Ljubljansko in Celjsko je bil po vzoru klasične karejske obulične pozidave zapolnjen z nižjimi bloki. V vzhodnem delu stavbe sledijo dvema diagonalama, ki se sekata. Ob Frankolovski ulici je postavljen blok »bumerang«, pravokotno nanj so ob Jedličkovi ulici tri desetnadstropne stolpnice. V duhu funkcionalizma so vsi objekti razporejeni tako, da so enakomerno osončeni, imajo minimalno ozelenitev, v njih so stanovanja postavljena prečno, kar omogoča ugodno prezračevanje.