Pogled na Homec danes

Od Domžal mimo Homca in naprej proti Kamniku poteka rekreacijska pot ob Kamniški Bistrici, ki je priljubljena med vsemi ljubitelji športa in narave. Blizu je tudi Arboretum Volčji potok, najbolj obiskan botanični vrt v Sloveniji. Homec ima dobro prometno povezavo z drugimi  mesti, saj mimo poteka železniška proga.

Rekreacijsko os lahko zapustite pri Mostu želja. Po približno sto metrih hoje ali kolesarjenja ob obrobju Homškega hriba boste zagledali skakalnico, ki je bila pred več kot petdesetimi leti narejena po Bloudkovih načrtih. Na njej lokalno športno društvo organizira tekmovanja v smučarskih skokih, ob skakalnici poteka makadamska pot, ki pelje na vrh Homškega hriba.

Zelo priljubljena je tudi gostilna pri Repanšku, ki se nahaja ob križišču regionalne ceste na Homcu.

Najlepši od vsega pa je pogled na Kamniško-Savinjske Alpe in Karavanke, vse do Julijskih Alp. Ravna polja odpirajo pogled na prekrasne očake. Svet vam tukaj leži na dlani. Če ob vsem tem poznate še nekaj bogate zgodovine kraja, boste med obiskom Homca zagotovo preživeli lepe trenutke.