Slovesno odprtje letovišča in gostilne Grič sega v leto 1907. V nedeljo, 14. julija, je bila organizirana velika veselica s koncertom vojaške godbe pešpolka št. 96 iz Karlovca. Plesu in petju je sledil ognjemet. Na odprtju, ki se je začelo v popoldanskem času, je bilo poskrbljeno tudi za prihod in pogostitev gostov. Železni most, ki je leta 1906 povezal Štajersko in Kranjsko, je omogočil, da so Brežičani in tudi obiskovalci od drugod lažje prihajali na Grič. Gostom je bilo na voljo nekaj tujskih sob, kopališče je imelo eno večjo in dve manjši slačilnici.

»Začetek ob 4. uri popoldne. Vstopnina 40 vin. Toči se izborno bizeljsko vino in sveže delniško vino. proti Zagrebu vozi ob 10.50 zvečer mešanec in proti Zidanem Mostu ob 11.27 ponoči osebni vlak. Vozovi h kolodvoru so preskrbljeni. Samoborski Sokol vrne lanski obisk. Iz Zagreba se je oglasilo več društev, pride tudi pevsko društvo “Omladina”.  Na mnogobrojno udeležbo vabi uljudno Slavnostni odbor.« (Posavska straža, 14. 7. 1907)

Vabilo na odprtje letovišča in gostilne Grič