skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Meso v domači kuhinji

Sredi 19. stoletja je bilo uživanje mesa privilegij samo nekaterih družbenih plasti. Vendar se je sloj ljudi, ki jim je postajalo meso dostopnejše, zaradi razvoja industrije hitro širil, zato je poraba mesa pričela naraščati. Prehrambni sistem, ki je temeljil predvsem na žitih, je počasi pričel nadomeščati drug, v katerem so prevladovale živalske beljakovine in maščobe. K temu sta svoje prispevala tudi medregionalni transport (železnica) ter tehnologija predelave in konzerviranja hrane. Pregrada, ki je obstajala med razkošno porabo živalskih beljakovin pri nekaterih slojih mestnega prebivalstva in pomanjkanjem le-teh pri nižjih slojih prebivalstva in na podeželju, se je počasi pričela podirati.

Preberi več

Fotogalerija

Informacije o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke, ki zagotavljajo najboljšo uporabniško izkušnjo. Piškotki se hranijo v vašem spletnem brskalniku, v njih so shranjeni podatki o izbrani regiji, služijo za vodenje sej uporabnikov in podobno. Poleg tega nam omogočajo boljše razumevanje posameznih odsekov spletne strani, ki se vam zdijo najbolj zanimivi in uporabni.

Preko zavihkov na levi strani lahko nastavite vse vaše nastavitve piškotkov na teh straneh.

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2025 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.