Literatura in viri

Goriup, A. Od Galicije do Južne Tirolske : vojni dnevnik 1914-1918. Trst, 2014. Kronika vojne od leta 1914 do danes. Jezero, 2012. Malgaj, F. Vojni spomini : 1914-1919. Maribor, 2009. Med Bočem in Bohorjem. Šentjur pri Celju, Šmarje pri Jelšah, 1984. Prešeren, J. Vojak. Celje, 2014.  Rustja, K. 100 let Posoteljskih prog. Šmarje pri Ješah, 2003. Slovenci + prva svetovna vojna 1914-1918. Ljubljana, 2010. Šolska kronika Lemberg, (1821-1916), Zgodovinski arhiv Celje. Vihar sovražen svet pretresa – razstavni katalog ob 100. obletnici prve svetovne vojne. Ljubljana, 2014.

Gradivo za razstavo so prispevali:

Janez Anderluh, Franc Bevc, Danijel Bračko, družina Gajšek, Inka Golež, Gusta Grobin, Bojan Kutnjak, Marja Lorenčak Kiker, Ana Novak, Vesna Verbošek, Turistično društvo Podčetrtek, Župnišče Šmarje pri Jelšah.

Domoznanski oddelek Knjižnice Šmarje pri Jelšah – Zbirka razglednic Viktorja Tančiča in Družinska zapuščina dr. Josipa Rakeža.