Viri in literatura

• Etbin Bojc: Doneski h gradivu za zgodovino šolstva na območju sedanje občine Ptuj. V: Poetovio-Ptuj 69-1969: zbornik razprav ob tisočdevetstoletnici. Maribor, Založba Obzorja, 1969
  • Jože Ciperle, Andrej Vovko. Šolstvo na Slovenskem skozi stoletja. Ljubljana, Slovenski šolski muzej, 1987
  • Nada Jurkovič: Vloga minoritov pri razvoju šolstva na Ptuju. V: Minoritski samostan na Ptuju 1239-1989. Celje, Mohorjeva družba, 1989
  • Franc Golob, Marija Šumandl: 95 let lepotice ob Dravi. Ptuj, Osnovna šola Mladika, 1997
  • Nada Jurkovič: Mestna župnija in šolstvo. V: Ptujska župnijska cerkev sv. Jurija. Ptuj, Samostan sv. Viktorina, 1998
  • Ljubica Šuligoj: Ptujska meščanska šola: premalo poznana zgodovina. V: Štajerski tednik, letn. 60, št. 7 (26. jan. 2007) – št. 17 (2. mar. 2007), str. 14
  • Nataša Majerič Kekec: Kako so nekoč hodili v šolo: zgodovina ptujskih osnovnih šol. Ptuj, Zgodovinski arhiv, 2011
  • Stane Okoliš: Zgodovina šolstva na Slovenskem. Ljubljana, Slovenski šolski muzej, 2011
  • Razglednice iz zbirke Knjižnice Ivana Potrča Ptuj