Pri pripravi zgodbe o Ivanu Albrehtu so bili uporabljeni naslednji viri:

Preberi več
Hladnik, Miran: Slovenska kmečka povest. Elekrtonski vir: http://lit.ijs.si/skmpov.html (z dne 10. 9. 2011; poglavje o Pokrajinski literaturi)

Slovenska književnost. Ljubljana: Cankarjeva založba, 1996. Str. 10.

Škrbe, Nataša: Kmečka povest Ivana Albrehta: diplomsko delo. Ljubljana, 2003.

Lino Legiša: Ekspresionizem in novi realizem. V: Zgodovina slovenskega slovstva VI. Ljubljana: Slovenska matica, 1969.

Vavken, Mojca: Pesnik in pisatelj Ivan Albreht - naš rojak. V: Logaške novice, št. 10 (december) 1983, str. 7.

Žebovec, Marjeta: Slovenski književniki rojeni do leta 1899: dodatna knjiga. Ljubljana: Karantanija, 2009. Str. 149-150.

Vir korespondenc so zapuščine Ivana Albrehta, Janka Šlebingerja in Karla Dobide, ki jih hrani Rokopisna zbirka Narodne in univerzitetne knjižnice v Ljubljani.

Urška Orešnik

Urška Orešnik