-         Napredna misel, let. 1 (1912) – let. 2 (1913/14).

-         Rostohar, M.: Za novi socializem, Ljubljana: Narodno-socialna tiskovna zadruga, 1922.

Preberi več

-         Benedetič, A.: Vloga prof. dr. Mihajla Rostoharja v prizadevanjih za ustanovitev slovenske univerze v Ljubljani, v: Obzornik (1987), št. 4, str. 265 – 272.

-         Benedetič, A.: Življenje in delo dr. Mihajla Rostoharja (1878 – 1966), v: Šolska kronika: zbornik, let. 30 (1997), št. 6, str. 151 – 155.

-         Enciklopedija Slovenije, Knj. 10, Ljubljana: Mladinska knjiga, 1996.

-         Jakopec, M.: Časnikarstvo na Dolenjskem: 1848 - 1941, Novo mesto: Tiskarna Novo mesto, Dolenjska založba : Dolenjski list, 1994.

-         Kržišnik-Bukić, V.: Mihajlo Rostohar in »Napredna misel«, v: Zgodovinski časopis, let. 28 (1974), št. 3-4, str. 321 – 346.

-         Lavrenčič, A.: Povezava Rostoharjevega odhoda iz Ljubljane (1918) z njegovim pogledom na narodno vprašanje, v: Anthropos, let. 28 (1996), št. 5-6, str. 98 – 102.

-         Melik, V.: Napredni mislec in politik dr. Mihajlo Rostohar, v: Krško skozi čas: 1477 – 1977: zbornik ob 500-letnici mesta, Krško: Skupščina Občine Krško, Odbor za proslavo 500-letnice Mesta Krško, 1977, str. 251 -261.

-         Osebnosti : veliki slovenski biografski leksikon, Ljubljana: Mladinska knjiga, 2008.

-         Podjavoršek, A.: Profesor dr. Mihajlo Rostohar pri Slovencih, v: Zbornik za historiju školstva i prosvjete, let. 12 (1979), str. 137 – 141.

-         Slovenska kronika XX. stoletja: 1900 – 1941, Ljubljana: Nova revija, 1995, str. 207.

-         Smerdel, S.: Zaoral je globoke brazde, v: Naši pogovori, let. 9, št. 9 (20. 9. 1964), str. 7, 9.

-         Zoran, I.: Iz pesniške zapuščine dr. Mihajla Rostoharja, v: Dolenjski list - Priloga, let. 28, št. 11 (17. 3. 1977), str. 28.

-         Mihajlo Rostohar (v: Junaki našega časa, dostopno na http://4d.rtvslo.si/arhiv/junaki-nasega-casa/51915100 (5. 7. 2016).

Urška Šoštar

Rostohar, Mihajlo, BIBLIOGRAFIJA