Velikonočne voščilnice z motivi šeg in navad velikega tedna

Slovenske velikonočne šege in navade so izredno raznovrstne in se razlikujejo od pokrajine do pokrajine tako pri barvanju pirhov in pripravi ostalih velikonočnih jedi kot tudi pri obredju in samih poimenovanjih določenih elementov praznovanja. Preberi več
Slovenske velikonočne šege in navade so izredno raznovrstne in se razlikujejo od pokrajine do pokrajine tako pri barvanju pirhov in pripravi ostalih velikonočnih jedi kot tudi pri obredju in samih poimenovanjih določenih elementov praznovanja. Poudariti velja, da je Gaspari upodabljal večinoma njemu najbolj znane kranjsko-gorenjske šege in navade, preostalih pokrajinskih posebnosti pa se je le redkeje lotil.

Bojana Medle

ETNOLOGIJA, POMLAD (LETNI ČAS), PRAZNOVANJE, RAZGLEDNICE, VOŠČILNICE