Srečanja in festivali

Od konca 70-ih do prve polovice 90-ih let je bilo gledališče OTH eno najbolj prepoznavnih v slovenskem in jugoslovanskem ljubiteljske gledališkem prostoru. Gostovali so na največjih gledaliških festivalih, med drugim na Festivalu dramskih amatera Jugoslavije BRAMS-u v Beogradu, Večerih bratstva v Prizrenu, Festivalu otroka v Bosni, Festivalu eksperimentalnih odrov v Pančevu, sodelovali so s pobrateno občino Kvadarci. V Sloveniji so se njihove predtave uvrstile na Festival malih odrov v Novi Gorici, v spremljevalni program Borštnikovega srečanja v Mariboru in na zaključna srečanja gledaliških in lutkovnih skupin Slovenije, danes imenovana Linhartova srečanja.

Društvo je organiziralo festivala Ostrovrharjevo srečanje in Glumaške večere. Oba sta leta 2008 usahnila.

Vir: KUD Pirniče, Peter Militarev

Tatjana Mavrič