skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Spet pod okriljem SZDL

Večletna celjska prizadevanja , da bi v sodelovanju z ostalimi občinami uredili vprašanja v zvezi z iz­hajanjem takratnega Celjskega tedni­ka, niso obrodila. Težave, predvsem materialne, so se iz leta v leto večale. Finančno agonijo so leta 1970 vsaj začasno rešili tako, da je Novi tednik ponovno začel izhajati kot glasi­lo Socialistične zveze.

Preberi več
Težko je ugotoviti, kaj se je premak­nilo v miselnosti takratnih oblastnikov pri SZDL v Celju, da je njen izvršni odbor predlagal občinski konferenci, naj prevzame ustanoviteljstvo Nove­ga tednika. Ker je tednik opravljal in­formativno poslanstvo tudi na področju širše celjske regije, so sklenili, da k us­tanoviteljstvu pritegnejo tudi nekatere sosednje občine, ki pa za razliko od preteklih let tokrat svojega sodelova­nja niso odklonile. Občinske konferen­ce SZDL Celje, Laško in Žalec so s tem tudi formalno postale »lastnice« časo­pisa. Čeprav so sporazum podpisale sa­mo tri občine, s tem niso izključevale morebitne soudeležbe tudi ostalih ob­čin, saj je bil osnovni namen tednika še vedno »zajemati informativno de­javnost s celotnega področja, na kate­rem deluje že polnih 23 let«.
Zaradi spremenjene vloge Novega ted­nika je bilo potrebno ponovno prilagoditi tudi vsebino. Ugotovili so, »da obstoječega koncepta ne kaže postavljati na glavo, saj so bralci z njim v glavnem zadovoljni; z notranjimi premiki posameznih rubrik pa je potrebno pridobiti še dodatni prostor za pisanje o vsem tistem, kar se v občinah pomembnega zgodi«. Tako so resnejšim temam poleg šeste in sedme strani namenili še četrto in peto, nekoliko premaknili oz. strnili ostale rubrike, v glavnem pa vsebine, ki so izhajale še vedno na 16 straneh, niso doživele bistvenih sprememb.

Fotogalerija

Informacije

Kategorije

družba

Avtor besedila

Janko Germadnik

Ključne besede

ČASNIKI, ČASOPISI

Datum objave

19.11.2010 08:31

Zadnja sprememba

21.02.2018 07:48

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam