skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Prelomne dogodke je četica celjskih novinarjev spremljala kot vse ostale dogodke pred tem in jih objavljala v tedniku, ki se tudi v teh usodnih časih ni izneveril svojim bralcem. Nasprotno, dopolnila ga je »Tednikova petica«.

Preberi več
Omenjena edicija je skušala potešiti hrepenenje po »rumenih straneh«. V Petici (peta mesečna izda­ja tednika), prva je izšla 31. marca 1992, so novinarji tednika in sodelavci ponudili bralcem vrsto člankov za lahkotno in razvedrilno branje, več­krat letno pa pripravili tudi temat­ske oziroma posebne izdaje. V štirih letih je tako poleg rednih mesečnih Tednikovih petic izšlo še več kot deset posebnih številk (vsakoletna sejemska in praznič­na, radijska, gledališka, slikarska, pipčeva, športna, snowboarder­ska...). V naslednjih letih se je nova tednikova edicija med bralci dobro uveljavila, kar zgovorno priča tudi podatek, da ne izhaja več samo kot priloga Novega tednika, ampak so jo ponudili tudi v prosti prodaji. Aprila 1995 je Petico začela urejati Tatjana Cvirn.
V letu 1995 se je izteklo 50 let življenja »Celjskega«, ki je iz popolnoma amaterske zasnove prerasel v medijsko hišo NT & RC s skupno 53 zaposlenimi. Ekipo Novega tednika so sestavljali naslednji: Bran­ko Stamejčič (odgovorni urednik), Milena Brečko Poklič (pomočnica odgovornega urednika), Marjela Agrež, Irena Baša, Tatjana Cvirn (urednica Petice), Janja Intihar, Brane Jeranko, Ksenija Lekič, Edi Masnec, Urška Selišnik, Ivana Sta­mejčič, Željko Zule, Franjo Boga­di (tehnični urednik), Robert Koj­terer in Igor Šarlah (pomočnika tehničnega urednika), Minja Baja­gič (oblikovalec) in Mojca Marot (tajnica uredništva).

Fotogalerija

Informacije

Kategorije

družba

Avtor besedila

Janko Germadnik

Kontaktne osebe

Robert Ožura

Ključne besede

ČASOPISI

Datum objave

19.11.2010 09:45

Zadnja sprememba

21.02.2018 07:49

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam