Polemike in kritike

Stroga politična dikcija časnika se je polagoma začela to­piti, prostor ostre obsodbe je začela zavzemati polemika. Pisati »polemično in kritično« je bila tudi osnovna orientacija uredništva, ki je med drugim ugotavljalo, da bo moral list v bodoče »bolj kot doslej sprem­ljati delo organov delavskega in druž­benega upravljanja, ki je osnova na­še poti k boljšemu življenju, za kar so naši delovni ljudje globoko in življenj­sko zainteresirani«.

Preberi več
Uredniška politika je rojevala prve sa­dove. V letu 1956 je Celjski tednik dobil 1000 novih naročnikov, vendar ustvarjalci časnika s tem niso bili za­dovoljni. Ugotavljali so, da je časnik, ki je »mnogim ljudem na vasi edini informator, svetovalec in tudi dobri prijatelj«, vse premalo razširjen »v planinski, kozjanski, šmarski in ro­gaško-slatinski občini«.
In kakšen je bil Celjski tednik leta 1957, ko je izhajal na osmih straneh? Splošne novice, Pogled po svetu (stalna rubrika Tineta Orla) in Aktu­alni dogodki s Celjskega so bili ogrodje vsake izdaje. Temu so sledi­le še ostale rubrike. Kulturni obzor­nik je prinašal novosti s kulturnega področja, Življenje na vasi pa utrin­ke s podeželja. V Našem razgovo­ru so objavljali intervjuje s »prepro­stimi delovnimi ljudmi in občani«, no­vice iz gospodinjstva je prinašala rubrika Že­na in dom, splošne novice iz na­ših krajev pa rubrika Iz Celja in za­ledja. Vsaka številka tednika je imela tudi obvezne »Šport«, »Obja­ve in oglase« in »Zanimivosti«. Spro­ti pa so bralce obveščali tudi o rojs­tvih otrok v vsakotedenski rubriki Gibanje prebivalstva.