skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Pisatelj in kritik

Kot publicist se je Bogo Pregelj oglašal že pred vojno. Preberi več
Bil je stalen sodelavec mladinske priloge revije Jutro, Dom in svet ter Sodobnost. Članke pa zasledimo še v številnih drugih: Ciciban, Knjiga, Mladina, Nova obzorja, Novi svet, Obzornik, Tovariš in v časopisih Delo, Ljudska pravica, Naši razgledi, Slovenski poročevalec.

Pri listu Gradimo je sodeloval kot pisec in urejal filmsko in radijsko rubriko. Članke zasledimo tudi v reviji Film. Oglašal se je z raznovrstnimi kritikami, največ radijskih oddaj, filmskih premier, pa tudi drugih kulturnih dogodkov. 

Ob  ponovnem izidu očetovega dela Na Vakance je Bogo Pregelj skupaj s bratom Marijem pripravil bibliografsko izdajo, ki je izšla leta 1944. 

Ivan Pregelj v svojih literarnih delih junake vodi s potjo in hojo skozi čustveno obarvano pokrajino, kateri tudi sam pripada. Ljubezen do hoje je še izražena v pesniškem ustvarjanju. Tak spomin na očeta ubesedi Bogo v predgovorih ob izdaji Na Vakance in Tolminci.
Fotogalerija

Informacije

Kategorije

film

Kontaktne osebe

Leja Borovnjak

Ključne besede

Bogo Pregelj, FILMSKE KRITIKE

Datum objave

12.08.2008 15:05

Zadnja sprememba

25.07.2012 11:45

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam