skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Pedagoška in založniška dejavnost

Od prvih let delovanja muzeja v Tolminu predstavljajo velik del obiskovalcev šolske skupine, ki zahtevajo posebno pozornost in prilagojen način vodenja. 

Preberi več

V ta namen se v muzeju že vrsto let organizira in izvaja raznovrstna pedagoška in andragoška dejavnost, s katero se poskuša na razstavah predstavljene vsebine čim bolje predstaviti vsem, ki si žele dodatnih informacij in znanj. Z vrtci in osnovnimi ter srednjimi  šolami tudi sicer pogosto sodelujemo: gostimo njihove razstave in dogodke, kot mentorji ali predavatelji sodelujemo pri njihovem učnem procesu in raziskovalnih projektih, vključujemo jih v naše muzejske dogodke, pomagamo jim z našim knjižničnim in arhivskim gradivom.

Drug pomemben del izobraževalnih aktivnosti muzeja pa predstavlja založniška dejavnost. Tolminski muzej namreč vsako leto izda najmanj eno strokovno ali poljubno monografsko publikacijo, v kateri predstavlja izsledke svojega dela in zgodovino ter dogajanje na območju, ki ga pokriva. Zaposleni v muzeju poleg tega veliko objavljajo še v monografskih in serijskih publikacijah drugih ustanov, vedno bolje pa je muzejsko delo predstavljeno tudi na spletnih straneh Tolminskega muzeja. 

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor besedila

Karla Kofol

Kontaktne osebe

Karla Kofol

Ključne besede

Tolminski muzej, LITERATURA

Datum objave

26.05.2021 12:46

Zadnja sprememba

26.05.2021 12:46

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam