Otvoritev brunarice

Otvoritev je v lepem vremenu potekala v nedeljo, 15. junija 1980. Otvoritve se je udeležilo okoli 70 ljudi. Osrednji govornik, tovariš de Gleria, je poudaril, da se je uresničila stara želja delavcev, da bi imeli v okviru počitniških zmogljivosti tudi kočo v hribih.

Preberi več

Nova koča je bila rezultat skupnega udarniškega dela zaposlenih, za kar so najzaslužnejši prejeli priznanja izvršnega odbora sindikata.

Koča je dobila ime BLAGAJANA po zaščiteni roži Blagajev volčin, ki raste v okolici Vrhnike. Ime so izbirali na natečaju, ki ga je izpeljal IO sindikata.

Govornik je v zaključku pozval, naj obiskovalci kočo čuvajo in vzdržujejo kot bi bila dejansko njihova.[8]

[8] Usnjar, Otvoritev koče na Veliki Planini, št. 134, julij 1980, str. 15, 16

Nataša Oblak Japelj