Zemljevid
V oktetu pojejo pevci iz Litije in Šmartna pri Litiji. Ime nosijo po znamenitem raziskovalcu in polihistorju Janezu Vajkardu Valvasorju, ki je na bližnjem gradu Bogenšperk preživel dvajset let svojega življenja. Preberi več

Oktet je začel z delom leta 1986. Svoj prvi nastop so imeli 4. marca 1986 na Stavbah v Litiji ob občinskem prazniku dneva žena. Sodelovali so na srečanju oktetov v Šentjerneju, nastopali na prireditvah v litijski občini in pripravljali samostojne koncerte. Do leta 1991 so imeli 49 nastopov, delovali pa so pod imenom Litijski oktet. Tega leta so se društveno registrirali in preimenovali v Oktet Valvasor.

Spletna stran: Valvasorjev oktet

Andreja Štuhec