skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Ogenj, jeklo, upanje

"24. marca 1979 bo iz Raven na Koroškem krenila letošnja zvezna štafeta mladosti, ki bo ponesla najlepše pozdrave tovarišu Titu. Organizacijski odbor je že v akciji; pripravljajo pogoje za nemoten in zanimiv, lep, mladosten odhod štafete s Koroške in »sprehod« po Sloveniji." (Mladina, 8. 2. 1979) Preberi več
Leta 1979 je ravensko železarno doletela posebna čast; dobili so nalogo, da izdelajo štafetno palico za 34. Štafeto mladosti. Štafetna palica je bila po idejni zamisli mlade kiparke Milene Braniselj-Kranjc izdelana iz nerjavečega jekla »prokrom 11 special«, odpornega na kisline ter prepletena s pleksi steklom.
V soboto, 24. marca 1979, je na stadionu v bližini ravenske gimnazije potekala prireditev »Od Vardara pa do Triglava«. Med spletom partizanskih pesmi in folklornih plesov je na tribuno štafetno palico prinesla Alenka Kolmančič, dijakinja ravenske gimnazije. Od tam je krenila na več tisoč kilometrov dolgo pot po Jugoslaviji.

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Ključne besede

štafeta mladosti

Datum objave

03.01.2013 13:29

Zadnja sprememba

03.01.2013 13:56

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam