skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Nusret Gluhić - Temni časi moje mladosti in svetlejše obdobje moje zrelosti

Vsebino predstavlja zgodba Temni časi moje mladosti in svetlejše obdobje moje zrelosti, ki jo je napisal Nusret Gluhić in je objavljena v knjižici Kako so se na Jesenice včasih priseljevali.

Preberi več

To je pričevanje Nusreta Gluhiča, ki ga je trnova življenjska pot iz majhne vasi pri Zenici v Bosni in Hercegovini vodila s trebuhom za kruhom v Slovenijo. Tu se je zaposlil na Geološkem inštitutu, kjer so ga ponovno poslali na delo v Bosno. Po hudih težavah, ki jih je imel na delovnem mestu s političnimi predstavniki prejšnjega režima, je odšel na delo v Nemčijo. Od tam sta se z ženo po dobrem letu vrnila v Bosno zaradi rojstva otroka, ki je po porodu umrl. Poleti 1982 sta z ženo ponovno odšla v Slovenijo in se naselila na Jesenicah, kjer si je poiskal delo kot nekvalificiran delavec v železarni. Leta 1986 mu je uspelo dobiti delovno mesto pri Slovenskih železnicah, ki je ustrezalo njegovi izobrazbi. Danes z družino živi na Jesenicah. Dokument vsebuje tudi fotografijo Nusreta Gluhića na Bledu okoli leta 1985, ki je last Nusreta Gluhića.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor besedila

Nusret Gluhić

Kontaktne osebe

Nataša Kokošinek

Ključne besede

Jesenice, priseljevanje, LOKALNE SKUPNOSTI, kulturna dediščina, krajevna zgodovina, ETNOLOGIJA

Datum objave

27.12.2018 20:02

Zadnja sprememba

07.12.2018 18:29

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam