Nekoč je morda ded ukročen tu pred durmi stal

Okrajni ljudski odbor Dravograd je 3. februarja 1949 ustanovil Študijsko knjižnico na Ravnah. Njen ustanovitveni ravnatelj je postal dr. Franc Sušnik, ki je bil hkrati tudi ravnatelj gimnazije. Študijski knjižnici so namenili prostore ravenskega gradu. Preberi več
Ko se je gimnazija leta 1953 preselila v novo stavbo, so grad začeli obnavljati. Zaradi obnovitvenih del je bila knjižnica od 1. junija do 1. decembra zaprta. Tudi naslednje leto se je knjižnica posvečala nadaljnji adaptaciji in opremljanju grajskih prostorov v osrednjem delu. Načrte za opremo je izdelal arhitekt Anton Bitenc, zadnji asistent Jožeta Plečnika.

DVORCI, GRADOVI, SPLOŠNE KNJIŽNICE