Mili Ilenič - Moja prva šola in prigode

Vsebino dokumenta predstavlja zgodba Moja prva šola in prigode, ki jo je napisala Mili Ilenič. Zgodba je objavljena v knjižici Kako so se na Jesenicah včasih izobraževali.

Preberi več

Vsebina predstavlja pričevanje Mili Ilenič s Planine pod Golico nad Jesenicami, kjer je prvič sedla v šolsko klop. Avtorica je opisala spomine na prvi šolski dan in prva šolska leta v Planini pod Golico, kjer je pouk potekal v prostorih župnišča. Obudila je tudi spomine na učiteljico, nekdanje sošolke in sošolce ter otroštvo v domači vasi. Dokument vsebuje tudi fotografijo šolarjev v Planini pod Golico leta 1956 (last Janeza Tarmana).

Mili Ilenič

krajevna zgodovina, Jesenice, ETNOLOGIJA, ŠOLSTVO