skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Mandolina, zvezde in Bled

Leta 1962 je bila na Bledu prvič prireditev Slovenska popevka, glasbeni festival, ki je v naslednjih dveh desetletjih najbolj zaznamoval domačo zabavno glasbo.

Preberi več
V ''zlatih letih Slovenske popevke'' so najboljši ustvarjalci in izvajalci ustvarjali skladbe, ki so ostale zimzelene in jih odkrivajo vedno nove generacije. Postale so že del našega skupnega zgodovinskega spomina. Obdobje začetkov festivala je bilo hkrati čas velikih sprememb v svetu in doma, na vseh področjih, od politike do vsakdanjega življenja, od znanosti do zabave. Marsikatera teh sprememb je narekovala razvoj v prihodnosti.

Besedilo je povzeto iz brošure Mandolina, zvezde in Bled: Začetki Slovenske popevke na Bledu in svet pred petdesetimi leti. Gorenjski muzej, Kranj 2012.
Avtorica brošure in razstave je mag. Monika Rogelj.

Fotogalerija

Informacije

Kontaktne osebe

mag. Monika Rogelj

Ključne besede

Bled, Festivalna dvorana Bled, glasbeni festivali, POPULARNA KULTURA, SLOVENSKA GLASBA, Slovenska popevka, SLOVENSKI GLASBENIKI, šestdeseta leta 20. stoletja

Datum objave

02.08.2012 00:00

Zadnja sprememba

28.05.2020 09:08

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam