Zbirko sestavljajo razglednice Majšperka.

Preberi več
Majšperk  je urbanizirano naselje na robu ravnine v dolini reke Dravinje in je skupaj z sosednjim industrijskim krajem Breg središče širše okolice. Kraj je dobil ime po gradu Monsberg  iz 13. stoletja, ki je dokončno propadel v 19. stoletju, tako da naj spominjajo samo še razvaline nad Majšperkom. Ob Dravinji na sosednjem Bregu stoji gradič Hamre, ki je bil od l. 1461 v lasti ptujskih minoritov in je bil l. 1735 predelan v  baročnem slogu.

Ohranjene starejše razglednice Majšperka prikazujejo najpogosteje center Majšperka s cerkvijo sv. Miklavža in župniščem, ljudsko šolo, grad Hamre in industijske objekte na Bregu.

DOMOZNANSKE ZBIRKE, Majšperk, RAZGLEDNICE