skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Kolesarska sekcija je bila ustanovljena v okviru Fizkulturnega društva Beltinci (FD Beltinci, ustanovljeno 1946)  leta 1947, naslednje leto pa je bil v Beltincih ustanovljen samostojen Kolesarski klub Beltinci, ki se je leta 1950  preimenoval v Kolesarski klub - Prekmurje. Ponovno se je preimenoval leta 1973, v »Kolesarski klub – Pomurje« Beltinci.

Preberi več

Začetno obdobje obstoja kluba so zaznamovala številna množična klubska tekmovanja, prva kolesarska dirka »Po Pomurju« pa je bil prirejena leta 1955. Beltinski kolesarski klub je bil znan po zelo uspešnih kolesarjih, ki so svoje znanje in delo prenašali tudi na mlajše generacije. Upad za zanimanje kolesarjenja je nekoliko upadel s pojavom avtomobilizma, vendar pa so se kaj kmalu pojavila specialna kolesa, ki so dale nov zagon Kolesarskemu klubu in kolesarjem. Beltinski kolesarji so sodelovali na številnih tekmovanjih, kot npr. na dirkah za prvenstvo Jugoslavije, kasneje na dirkah za prvenstvo Slovenije, dirkah po Pomurju, dirkah »Priložnost za mlade«, mednarodnih dirkah, medklubskih dirkah, na »Kolesarskem maratonu treh src« in številnih drugih.

Literatura:

Šraj, P. Beltinci: 1322-1993. Beltinci: Občina, 1995

Fotogalerija

Informacije

Kontaktne osebe

Klaudija Sedar

Ključne besede

KOLESARSTVO

Datum objave

30.09.2017 19:40

Zadnja sprememba

30.09.2017 20:51

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam