Zemljevid
Jože de Gleria je študiral medicino v turbulentnih časih, saj je vmes posegla prva svetovna vojna in je študij moral prekiniti. Preberi več
Maturiral je leta 1911 na I. državni gimnaziji v Ljubljani. Medicino je prvih sedem semestrov študiral v Gradcu (1911-1914), ostale tri v Pragi (1918-1919), kjer je promoviral 13. decembra 1919. Študij je moral prekiniti zaradi začetka prve svetovne vojne, v kateri je tudi aktivno sodeloval.
Kot oddelčni zdravnik se je v letih 1920 in 1921 izpopolnjeval na različnih oddelkih Deželne bolnice v Ljubljani. Delo je spoznaval na kirurškem, ginekološko-porodniškem, internem in okulističnem oddelku. Primariji oddelkov so ga vselej ocenili z odliko in v njem prepoznali človečnost in humanost.

1. Indeks ocen študija Jožeta de Glerie.
  2. Opisne ocene primarijev oddelkov Deželne bolnice v Ljubljani.