Izdajatelj – Celjski tednik

V naslednjih letih je Celjski tednik izhajal redno vsak teden in še vedno na 8 straneh. Vsebinske zasnove ni­so bistveno spreminjali, naklada pa je ostajala pri 9000 izvodih. V šte­vilki 10 (13. marca 1959) lahko v kolofonu prvič zasledimo tudi zapi­sano novo ime izdajatelja. To je bilo časopisno podjetje Celjski tisk, v katerem sta bila zdru­žena Celjska tiskarna (leta 1949 nacionalizirana tiskarna Družbe sv. Mohorja) in Celjski tednik.

Preberi več
Podjet­je je vodil Ivan Melik - Gojmir, ča­snik pa je še vedno urejal uredniški odbor z odgovornim urednikom To­netom Maslom. Jasno izražena želja izdaja­telja in uredništva, da bi bil časnik prisoten v vsakem gospodinjstvu, se je pokazala tudi v »agresivnem mar­ketingu«, ki ga lahko zasledimo je­seni leta 1961. V posebnih oglasih so pozivali ljudi, naj naročijo »naj­boljši pokrajinski časopis v Slove­niji«. »V sedanjem hitrem družbe­nem razvoju si pač ne moremo za­misliti človeka - družbenega uprav­ljalca, kako bi lahko brez časopisa uspešno izpolnjeval naloge, ki jih pred njega postavlja današnji čas«, je bilo zapisano v pozivu naročni­kom, ki so ga objavljali v Celjskem tedniku vsak teden.
Tudi vsebinsko je Celjski tednik po­stajal vse pestrejši. Poleg stalnih ru­brik, v katerih so bralce podrobno seznanjali o vseh dogodkih v občini in okraju, tedenskih notranjih in zu­nanjih političnih pregledov, obilice zanimivega branja iz domovine in sveta, vesti o nesrečah in še vrste drugih vesti so odprli kotičke tudi za otroke in gospodinje, bolj zahtevni bralci pa so lahko prebirali reporta­že iz tujine, ki so jih pisali dopisniki in člani Celjskega tednika.  Celjski tednik je polagoma postajal časopis za širšo paleto okusov – tudi zahtevnejših.