Iz pisem s fronte staršem Ivana Olifčiča, začutimo hudo stisko, ki so jo imeli fantje v tej krvavi vojni. Ivan je v vojni padel in starši so morali v poizvedovanje kraja in časa tragičnega trenutka, vložiti veliko truda. Preberi več
Ivan Olifčič je bil rojen 9. maja 1895. Ohranjeni sta dve njegovi pismi s fronte, ki ju je pisal svojim staršem. Iz njiju razberemo stisko, ki jo je prestajal v vojni. Doma niso vedeli kje, kako in kdaj je umrl. Zato so prosili domače župnišče, ki je pisalo v Ljubljano. Od tam so dobili pojasnilo o njegovi smrti. Nesrečno je umrl 24. oktobra 1917 pod Vršičem. Zapisan je tudi na spomeniku padlim v 1. svetovni vojni na pokopališču na Bohinjski Beli.

1. Po pripovedovanju Irene Čelesnik julija 2014

Damjan Mulej