Ilirska Bistrica z okolico na razglednicah

V zbirki so predstavljene razglednice, ki jih hrani Knjižnica Makse Samsa v svoji domoznanski zbirki.

Preberi več

Z ustanovitvijo Domoznanskega oddelka leta 1994 knjižnica prične tudi z zbiranjem starih razglednic z ilirskobistriškega področja. V letu 2008 knjižnica za digitalizacijo zbere okrog 650 razglednic (od tega jih je okrog 80 v lasti knjižnice, ostale so za digitalizacijo posodili lokalni zbiralci razglednic). Digitalizirane razglednice in ostalo gradivo je dostopno tudi na spletni strani knjižnice.

Do danes je knjižnica pridobila okrog 500 razglednic z ilirskobistriškega območja. Najbolj zanimive so tiste, ki segajo od konca 19. stoletja pa do konca druge svetovne vojne. Na portalu Kamra vam predstavljamo nekaj najbolj zanimivih iz naše bogate zbirke.

geografija

Tadeja Raspor